Vergoedingen per 1 januari 2019

Ik ben aangesloten bij de MBOG. Dit houdt in dat een (deel)vergoeding via jouw zorgverzekering vaak mogelijk is.

Via de volgende link kun je checken of jouw zorgverzekeraar mijn consulten vergoed & hoeveel je per consult vergoed krijgt:
181130 MBOG overzicht Zorgverzekeraars 2019

 

Intakegesprek & vervolgconsult

Nadat je een afspraak hebt gemaakt, ontvang je van mij een bevestiging per mail met daarin de link naar het intakeformulier. Nadat ik deze heb ontvangen, zul je van mij een voedingsdagboek toegestuurd krijgen per mail.
Op deze manier kun je je goed voorbereiden op de therapie. Het intakeformulier bestaat uit diverse vragen over jouw gezondheidsklachten en over jouw medisch verleden.
Daarnaast is het belangrijk om het voedingsdagboek in te vullen. Op deze manier kan ik namelijk vooraf al inzicht krijgen in bijvoorbeeld mogelijke tekorten aan vitaminen en mineralen.

Tijdens het eerste consult zullen we de belangrijkste punten van het intakeformulier uitdiepen en bespreken we jouw doel, waarbij ik een inschatting kan maken van de tijd waarin ik verwacht dat je jouw gezondheidsdoel kunt behalen. Hieruit stel ik een plan voor, waarin je haalbare adviezen krijgt, waarmee je tot het volgende consult mee aan de slag kunt gaan. Dit is dan ook onze afspraak die we samen maken, zodat je gedreven bent en blijft om deze nieuwe adviezen toe te passen in je leven. Het kan natuurlijk voorkomen dat je voor bepaalde uitdagingen bent komen te staan. Dit zijn punten die we in zo’n vervolgconsult bespreken, zo kunnen we samen weer kijken naar de mogelijkheden.

De therapie die ik aanbied is helemaal gericht op jou persoonlijk, elk vervolgconsult zul je meer voedings- & leefstijladviezen meekrijgen om toe te passen, totdat jij jouw gezondheidsdoel hebt kunnen bereiken.
De insteek is hierbij echt, dat dit geen tijdelijk dieet is (want de valkuil met diëten is namelijk dat je weer terug kunt vallen in oude gewoontes, waardoor het resultaat niet blijvend zal zijn)

Na afloop van het consult krijg je van mij altijd een aantal bulletpoints mee waarmee je aan de slag kunt gaan.
Deze ontvang je direct na afloop van het consult, zodat je hier direct aan de gang kunt gaan. 
Het is ook mogelijk een uitgebreid voedings- en leefstijlplan te krijgen, kijk onderaan de pagina bij Extra’s voor meer informatie hierover.

Afhankelijk van de klacht, zal het 2e consult ongeveer 2 à 3 weken na het eerste consult plaatsvinden om resultaten te bespreken en vervolgstappen te zetten

Tarieven per 1 januari 2019

Extra’s

Uitgebreid voedings- & leefstijlplan   €100,-
Uiteraard ga ik in een consult vaak diep in op het ontstaan van jouw klacht en waarom ik bepaalde adviezen geef.
Het is mogelijk dat ik dit voor je uitgebreid uitwerk, samen met voedingsadviezen.
Zo heb je altijd een duidelijk stappenplan bij de hand, zodat het voor jou gemakkelijker is om hiermee aan de slag te gaan.
Hierbij krijg je ook altijd recepten, een handige lijst met gezonde vervangers en een koelkastlijstje, vol met gezonde, makkelijke en snelle snacks, waardoor de verleiding om iets ongezonds te pakken echt veel minder wordt.
Dit alles stuur ik je dan toe in een showmap per post, en indien je wenst natuurlijk ook per mail.

 

Laboratoriumonderzoek
Indien het nodig is een ontlastingsonderzoek te doen, om de oorzaak en/of de ernst van jouw klacht in beeld te brengen bespreken we dit vaak in het eerste consult. Je krijgt dan van mij een ontlastingspakketje mee, waarmee je een monster van jouw ontlasting kan opsturen naar het laboratorium waar ik mee samenwerk MGlab.
De prijzen hiervoor zijn te vinden op hun website, maar deze kun je natuurlijk ook bij mij opvragen.