Voedings- & Leefstijlgeneeskunde

 

Binnen mijn therapie maak ik gebruik a.o. gebruik van orthomoleculaire therapie. Dit zou je kunnen omschrijven als natuurgeneeskunde.
Dit is een therapie die erop is gericht het lichaam weer in balans te brengen. Door te zorgen voor de optimale beschikbaarheid van vitaminen, mineralen en de juiste omstandigheden, krijgt het lichaam de kans om op een gezonde manier te herstellen.


Ben jij toe aan de volgende stap in je gezondheid?

Een gezonde levensstijl is essentieel voor zowel een psychische als lichamelijke gezondheid.
Echter is het soms moeilijk om er achter te komen wat een gezonde leefstijl is en hoe je deze kunt toepassen in je leven. Dit komt onder andere door alle tegenstrijdigheden op het internet en de vele verschillende diëten. Er zijn namelijk veel verschillende meningen over wat precies gezond is. Aan de ene kant staat het advies van het voedingscentrum met de bekende schijf-van-5, met veel brood en zuivel en aan de andere wordt er gesproken over superfoods en vegan leven. Gelukkig hoef je geen healthfreak te zijn om je gezondheid te verbeteren.

Orthomoleculaire voeding staat voor voeding met de optimale moleculen, dus vitaminen en mineralen, die nodig zijn om het lichaam goed te kunnen laten functioneren. Het verschil binnen mijn praktijk is dat je zo min mogelijk supplementen geadviseerd krijgt. Ik geef meer aandacht aan de basis, en dat blijft toch echt voeding! Bij de supplementen die ik adviseer, streef ik er altijd naar gebruik te maken van een natuurlijk supplement. Daarbij let ik ook op de hulpstoffen die in veel supplementen worden toegevoegd. Deze giftige hulpstoffen, zoals magnesiumstearaat en titaniumdioxide, belasten het lichaam onnodig met gifstoffen.

Ik richt me op het weer in balans brengen van jouw lichaam, door het aanpassen van voeding en leefstijl. En dat zo dicht in de buurt mogelijk, van hoe de natuur het heeft bedoeld.
Hierdoor krijgt het lichaam de kans optimaal te functioneren en heeft het de kracht om te genezen van klachten.

Ik zal onderzoek doen naar de oorsprong van jouw klachten, door middel van de afname van een uitgebreide anamnese (medische vragenlijst), vaak aangevuld met ontlastingsonderzoek.

Op basis van deze gegevens stel ik een therapieplan op, welke ik samen met jou bespreek. Ik kan bijvoorbeeld vragen een (tijdelijke) aanpassing te doen aan jouw voedingspatroon, door bijvoorbeeld het weglaten van gluten of het toevoegen van vezelrijke voeding.

Je bent van harte welkom op een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Ik ben zeer tevreden over Stronger Healt.

Al jaren lang had ik last van mijn buik en de artsen konden niets voor mij betekenen. Iedere keer kreeg ik te horen dat ik lucht in mijn buik had en dat ik op een bepaalde manier moest eten. Uiteindelijk doorverwezen naar het ziekenhuis en werd er geconstateerd dat ik een spastische darm heb. 2 diëtisten geprobeerd maar kreeg niet het gewenste resultaat.
Via via kreeg ik te horen dat ik het beste naar Stronger Healt kon gaan omdat ze daar wel resultaat boeken. Na een streng dieet en de juiste supplementen heb ik mijn doel behaald. Ook ben ik bewuster gaan eten.
In dit proces heb ik nooit het gevoel gehad dat ik er alleen voor stond. Kimberley was altijd beschikbaar en keken wij samen naar oplossingen.

Elif G.

22/09/2019

Top, super goede adviezen voor een sterke gezondheid!

Stephanie T.

09/02/2019