Wat houdt de therapie in?

In mijn praktijk begeleid ik in je reis naar een optimale gezondheid. Mijn adviezen bestaan altijd uit een combinatie tussen voedingsadviezen, leefstijladvies en help ik je met het hebben van de juiste mindset.
De adviezen die je krijgt zijn helemaal op maat gemaakt voor jou. Zodat je precies op jouw tempo kan werken aan het krijgen van een gezonde leefstijl.

 

Hoe zijn mijn klachten ontstaan?

Wanneer je lichaam uit balans is, zal dit zich uiten in klachten. Denk bijvoorbeeld aan huidproblemen, weinig energie hebben en darmproblemen.
Dit komt door een combinatie van jarenlang verkeerde voeding eten, te weinig voedingsstoffen binnen krijgen en teveel gifstoffen in je lijf.

De klachten zijn eigenlijk een seintje van je lichaam, dat het belangrijk is actie tot verandering te nemen! En daar mogen we (uiteindelijk) dankbaar voor zijn.

Door gezond te eten zal je een betere connectie krijgen met je lichaam. Zo zal je merken dat je helemaal geen klachten ervaart wanneer je eet wat bij je past, en leeft naar jouw persoonlijke behoefte. Zo zal je wanneer je gezond leeft, direct kunnen aanvoelen of de voeding die je eet je lichaam opbouwt, of afbreekt.

 

Hoe kan het dan dat ik niet heb aangevoeld welke voeding goed en slecht voor me is?

Wanneer je darmklachten hebt, zal je al een lange tijd voeding hebben gegeten wat niet bij je past. Toen je darmen gezond waren, zal je lichaam gereageerd hebben door je een opgeblazen buik te geven, of stink scheetjes. Maar wanneer we jarenlang ongezond blijven eten, zijn je darmen op gegeven moment zo aangetast, dat je niet meer kan voelen wat nu wel of niet goed voor je is.

 

Hoe helpt de therapie?

We gaan samen opzoek naar de oorzaak van jouw klachten. We doorzoeken jouw klachtengeschiedenis en analyseren jouw voedingspatroon door middel van een voedingsdagboek. Soms is het erg behulpzaam om ontlastingsonderzoek te doen. Het laboratorium kan dan precies onderzoeken wat er aan de hand is.

Aan de hand daarvan nemen we stappen om jouw lichaam weer in balans te brengen. We voegen helende voeding toe, en gaan opzoek naar gezonde vervangers voor de belastende voeding. Door te zorgen voor de optimale beschikbaarheid van vitaminen, mineralen en de juiste omstandigheden, krijgt je lichaam weer de kans om op een gezonde manier te herstellen.

 

Ik heb al zoveel geprobeerd, waarom is het mij nooit gelukt?

Het is tegenwoordig zo moeilijk om er achter te komen wat gezonde voeding is. Er zijn tegenwoordig tientallen diëten en we worden aan alle kanten beïnvloed door reclames.

Alle tegenstrijdigheden op het internet zorgen daarnaast voor veel verwarring, waardoor je gedemotiveerd kan raken om verder te gaan. Er zijn namelijk veel verschillende meningen over wat precies gezond is. Hoe weet jij nou wat je nu nog wel en niet kan eten?

 

De huisarts zegt dat ik PDS (prikkelbaar darm syndroom) heb en kan mij er niet verder bij helpen. Ook mijn afspraken bij de diëtist hebben mij niet van mijn klachten afgeholpen. Waarom werkt dit wél?

Vaak krijg ik te horen dat mensen niet verder komen bij de huisarts. Dit is begrijpelijk, want zij hebben helaas vaak maar 10 minuten de tijd. De arts probeert in deze tijd met een zo goed mogelijke oplossing te komen voor jouw probleem. Maar heeft geen tijd om uitgebreid te kijken naar jouw voeding en leefstijl.

Soms krijgen mensen een doorverwijzing naar de diëtiste, waarna een dieet wordt aangeraden op basis van de richtlijnen van het voedingscentrum.

Dit dieet kan voor sommige mensen werken, maar voor de ander kan zo’n dieet een ramp zijn. Er wordt namelijk geen rekening gehouden met overgevoeligheden voor bepaalde voedingsmiddelen, de samenstelling van de darmflora, overgevoeligheid voor histamine of een besmetting met parasieten. Kortom: het is niet op maat gemaakt voor jou.

De oorzaak van bepaalde klachten ligt dieper. Denk hierbij aan vermoeidheidsklachten, darmproblemen, hormonale problemen en huidproblemen. De welbekende: ‘vage klachten’.
De oplossing is te weten wat de juiste voeding voor jou is, want ieder mens is uniek!
Daarnaast is het zo waardevol om te weten welke leefstijl bij je past. En welke aanvulling van helende stoffen jouw lichaam nodig heeft, zodat het de perfecte omstandigheden krijgt om zichzelf te helen.

 

‘Ik weet niet of ik energie heb om zoveel dingen aan te passen. Gezond eten neemt zoveel tijd en energie in beslag.’

Het is nu echt de tijd om in je eigen kracht te staan. Om jezelf op nummer 1 te zetten. Je bent niet voor niks op deze pagina terecht gekomen. Pas als jijzelf in een goede gezondheid verkeert, kan je de beste versie van jezelf zijn voor jouw relatie, kinderen, familie of werkgever. En niet alleen dat… je inspireert hun hierdoor ook de beste versie van hunzelf te worden!

Denk maar aan het vliegtuig: Zet altijd eerst zelf een zuurstofmasker op, voordat je anderen daarbij helpt. En dat is precies hoe het zit met gezondheid.

Een gezonde levensstijl is zo essentieel voor zowel een psychische als lichamelijke gezondheid!
Wist je dat 90% van de zenuwen lopen van jouw darmen naar jouw hersenen en maar 10% van jouw hersenen naar de darmen?
Kun je je nu voorstellen dat gezonde darmen zoveel doen met ons gevoel van gelukkig zijn?

In het begin zal het een investering zijn van tijd en energie. Maar net zoals dat je met geld, geld maakt. Maak je met energie ook nog meer energie.

Daarbij zal ik natuurlijk altijd met je meedenken voor makkelijke oplossingen, om je toch aan de adviezen te kunnen houden.

 

De kracht van moeder natuur, helpt jou de geneeskracht van jouw lichaam weer terug te vinden.

Orthomoleculaire voeding staat voor voeding met de optimale moleculen, dus vitaminen en mineralen, die nodig zijn om het lichaam goed te kunnen laten functioneren. De meeste mensen denken dan meteen aan allerlei potjes met pillen.
Het verschil binnen mijn praktijk is dat je zo min mogelijk supplementen geadviseerd krijgt. Ik geef meer aandacht aan de basis, en dat blijft toch echt voeding!

Bij de supplementen die ik adviseer, streef ik er altijd naar gebruik te maken van een natuurlijk supplement. Daarbij let ik ook op de hulpstoffen die in veel supplementen worden toegevoegd. Deze giftige hulpstoffen, zoals magnesiumstearaat en titaniumdioxide, belasten het lichaam onnodig met gifstoffen.

Ik richt me echt op het weer in balans brengen van jouw lichaam, door het aanpassen van voeding en leefstijl. En dat zo dicht in de buurt mogelijk, van hoe de natuur het heeft bedoeld.

Zo krijgt het lichaam de kans optimaal te functioneren en heeft het de kracht om te genezen van klachten.

 

Bij een andere orthomoleculair therapeut kwam ik niet van ál mijn klachten af. Kun jij mij wel verder helpen bij het echt leven met volle energie?

Soms kan het zijn dat je wel al gezond bent gaan eten, maar dat een detox de oplossing is voor jouw blijvende gezondheidsklachten. Zo kunnen ophopingen van afvalstoffen bepaalde organen blokkeren in zijn werking. Samen met jou kijk ik dan naar een detoxkuur die bij jou past.

Je bent van harte welkom op een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek!