Over mij – Kimberly

In 2012 kwam er een moment in mijn leven, waarin ik mij nog nooit zo moe en lusteloos had gevoeld.

Ik had een fulltime kantoorbaan bij een groot hoofdkantoor in Amsterdam, een baan waar ik het oprecht naar mijn zin had.

Het enige probleem was – dat ik ‘op’ was. Ik kon niet meer, 5 dagen achter elkaar (half in slaap) op een stoel zitten.

En dat terwijl ik er op dat moment van overtuigd was dat ik zo gezond at. Op aanraden van mijn vriend was ik wel wat gaan sporten, maar ook naar die sportschool gaan was elke keer weer een hele opgave.

Maar mijn klachten werden erger: rugpijnen, heftige hoofdpijnen, wat overging naar migraine. Bezoeken aan de huisarts resulteerde in dat ik een hoge bloeddruk zou hebben en even wat rustiger aan zou moeten doen. Maar hiermee was ik nog niet van mijn probleem afgeholpen.

Op dat moment maakte ik de beslissing om het heft in eigen hand te nemen.
Ik ben me gaan verdiepen in wat echt gezonde voeding was en probeerde wat te experimenteren met de willekeurige supplementen van drogisterijen.
Dit hielp allemaal een klein beetje, maar hierdoor ging het niet helemaal weg..

Ik was zo gemotiveerd alles op alles te zetten om mijn eigen gezondheid te herstellen. En dat lukte!
Ik kwam erachter dat een opgeblazen buik en een wisselende stoelgang, eigenlijk helemaal niet normaal waren (dat werd mij thuis nooit verteld ;).
Met de tijd kreeg ik zoveel energie, meer als dat ik ooit had ervaren! Ook raakte mijn hormonen weer in balans, en zelfs mijn huid knapte ongelofelijk op! Dit had ik nooit eerder in mijn leven ervaren.

Bezig zijn met mijn gezondheid werd mijn passie en zo ook mijn droom voor anderen.
Hoe geweldig zou het zijn als ik vrouwen, die net zoals mij met deze klachten lopen, zou kunnen helpen?
Zodat zij zelf niet deze jarenlange zoektocht zouden hoeven afgaan?

Zo ging ik vol enthousiasme aan de slag met de studie orthomoleculaire geneeskunde en startte mijn praktijk. De kennis en bewustzijn die ik op heb gedaan op het gebied van – voeding, suppletie en de kracht van positiviteit – wil ik zo delen met anderen.
Hiernaast werk ik (nu nog) bij Jesse van der Velde, een van de bekendste gezondheid coaches in Nederland, waardoor ik op de hoogte blijf van de nieuwste ontwikkelingen.

 

Hoe zou je mij kunnen omschrijven?

 

Ik ben gepassioneerd en spontaan. Je zult mij altijd positief en energiek meemaken. De informatie die ik vertel binnen een consult kan soms veel zijn. Maar weet, dat hier uiteindelijk een duidelijk stappenplan uit ontstaat, waardoor jij precies op jou tempo aan de slag kan gaan met het toepassen van deze verbeteringen in jouw voeding- en leefstijl. 
Tijdens onze gesprekken kun je  alles in vertrouwen met mij kunt delen. Ik luister goed naar je en zal altijd met jou meekijken naar jou situatie, zodat ik je hierin wellicht advies kan geven. 

Ik geloof dat iedereen een optimale gezondheid kan bereiken. Ik heb ik het volledige vertrouwen in jouw potentie. Als je maar bereid bent je volledig in te zetten en de juiste mindset aan te nemen.

Ik zal altijd mee denken over wat voor jou de beste manier is om jouw doelen te bereiken. Bij de een zullen dit grote stappen zijn als bij de ander. We blijven allen individuen en daar wil ik je het beste in ondersteunen!

Ik zal mij volledig inzetten om jou beter te laten voelen, want dat is waar ik het voor doe! Ik zal je altijd bijstaan.

Tegelijkertijd betekent dit natuurlijk ook dat ik een volledige inzet van jou verwacht. 

We bespreken tijdens het consult wat de haalbare stappen zijn voor jou. Dit is dan ook onze afspraak tot het volgende consult. Het kan natuurlijk voorkomen dat je voor bepaalde uitdagingen bent komen te staan. Dit zijn punten die we in zo’n vervolgconsult bespreken, zo kunnen we samen weer kijken naar de mogelijkheden.

De therapie die ik aanbied is helemaal gericht op jou persoonlijk, elk vervolgconsult zal je meer voedings- & leefstijladviezen meekrijgen om toe te passen, totdat jij jouw gezondheidsdoel hebt kunnen bereiken.
De insteek is hierbij echt, dat dit geen tijdelijk dieet is (want de valkuil met diëten is namelijk dat je weer terug kunt vallen in oude gewoontes, waardoor het resultaat niet blijvend zal zijn)
Het wordt jou nieuwe leefstijl, zodat je weet hoe jij gezond kan blijven voor de rest van je leven!

If you want to change things in your life, you have to change things in your life.

In mijn eigen leven streef ik naar balans tussen body, mind en soul. Een optimaal voedingspatroon, sporten en yoga, dankbaarheid en meditatie – en het geloof dat wij hier op aarde zijn om iets moois achter te laten. En natuurlijk genieten, met veel energie en een optimale gezondheid!

Everything a mind of man can conceive, and bring itself to believe. It will achieveNapoleon Hill 

Opleidingen & Specialisaties

 

Hieronder kun je een overzicht vinden van mijn opleidingen en cursussen. 
Iets wat leuk is om te weten, maar ook iets waar ik persoonlijk weinig waarde aan hecht. Kennis en intelligentie is naar mijn kijk: hoe openminded je bent; hoe creatief je bent in het vinden van oplossingen; hoe goed je met anderen kunt omgaan; weten van wie je wel/niet informatie kan aannemen; en de kennis die je opdoet vanuit passie (dus mijn passie: boeken lezen en documentaires kijken 🙂 )

Dit is ook de reden dat ik mijn studie orthomoleculaire geneeskunde bij Ortho Linea heb gevolgd, is dat dit het enige onafhankelijke opleidingsinstatuut is binnen de orthomoleculaire geneeskunde. (Dus niet gesponsord door een supplementenmerk)

 

01-2018 / 08-2018  Orthomoleculaire geneeskunde (HBO) – Ortho Linea
09-2017 / 05-2018  Medische basiskennis (HBO) – Ortho Linea

02-2020 Microbioom & Metaboloom seminar – Biovis
01-2020 Cursus fecesdiagnostiek bij chronische darmklachten – MGLab
05-2019 Vrouwelijke hormonen; schildklier, PMS en vruchtbaarheid – Atrium Innovations
04-2019 Energie en het immuunsysteem – Bonusan
03-2019 Cursus fecesdiagnostiek bij chronische darmklachten – MGLab
09-2018  Immuunoptimalisatie: van bioritme tot lichaamsbarrières– Bonusan
09-2018  Onbegrepen klachten van het overactief immuunsysteem – Bonusan
02-2018  Autisme: darmflora en evolutie – Bonusan
09-2018  Energie voor de gezondheid ´De beslissende factor bij hart en vaten en celbescherming´ – Pharma Nord
03-2018 De overgang – Vitortho
04-2018 Nieuwe factor in cardiovasculair risico, paradontitis – Pharma Nord