Deze heerlijke salade met pompoen en (vegan) geitenkaas, is echt een van mijn favoriete salades. Perfect voor in de herfst, omdat zowel de pompoen en de kruiden helpen jouw lijf te verwarmen.. Waarbij je het normaal koud kan krijgen van een salade, is deze salade heartwarming.

Recept pompoensalade

Ingrediënten

  • 2 el. olijfolie
  • himalayazout
  • 1 tl. kaneel
  • 1 tl. komijnzaadpoeder
  • 1/4 pompoen in stukjes
  • 30 gram bio spinazie
  • 20 gram rucola
  • 5 cherrytomaatjes in partjes gesneden
  • 30 gram walnoten
  • Zachte geitenkaas (of vegan: Jil vegan geitenkaas – Ekoplaza)
  • 1/4 snippers van een rood uitje
  • Balsamico azijn
  • Peper

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de pompoen, snijd in stukjes en smeer in met een mengsel van olijfolie, himalayazout naar smaak, kaneel en komijnzaad poeder.
  3. Leg de ingesmeerde stukjes pompoen op ovenplaat op een vel bakpapier en plaats voor 25 min. in de oven.
  4. Maak de basis van de salade met spinazie en rucola.
  5. Haal de pompoenstukjes uit de oven en leg dit op het bedje van sla.
  6. Topping time: Maak deze met;  de cherrytomaatjes, walnoten, stukjes geitenkaas en de snippers van de rode ui.
  7. Gebruik als dressing balsamico azijn en breng eventueel op smaak met extra peper en zout.