Deze heerlijke gezonde herfstsoep met pompoen is makkelijk om te maken èn heerlijk om van te smullen! Vol met bètacaroteen, vitaminen en mineralen zorgt deze soep ervoor dat je vol energie de herfst doorkomt!

De seizoenen brengen elk zijn eigen groenten en fruit met zich mee. In de herfst zijn er volop groente en fruit te verkrijgen welke vitaminen, mineralen, fytonutriënten en de juiste macronutriënten met zich mee brengen, om ervoor te zorgen dat ons lichaam straks klaar is voor de winter.

Deze herfstsoep is een goede start om lekker in je vel te zitten!

Recept

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 1 appel
  • 1 sinaasappel
  • 2 laurierblaadjes
  • biologische olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 biologisch bouillonblokje (Zonnatura)
  • 1 liter (bron)water
  • peper (naar smaak)
  • himalayazout (naar smaak)
  • chilipeper (naar smaak)
    voor de garnering: pompoenpitten

Werkwijze:

1. Snijd de uien en knoflook fijn en wok deze op laag vuur in de olijfolie.
2. Snijd de pompoen in tweeën en lepel de pitten en de draadjes eruit.
Schil de pompoen vervolgens en snijd deze in stukken.
Schil vervolgens ook de wortels, de appel en de sinaasappel en snijd deze in stukken.
3. Zet een soeppan met 1 liter water aan de kook en voeg daar alle ingrediënten aan toe.
Kook het geheel voor circa 30 minuten.
4. Haal de laurierblaadjes uit de soep en gebruik een staafmixer om de soep fijn te malen.
5. Garneer de soep met wat peper en pompoenpitten.
6. Geniet ervan!